‘Kort en bondig houden, anders hou je de aandacht niet vast’. Ik hoor het veel. Je schijnt altijd maar in de alert stand te moeten staan om erbij te horen.

Mijn stelling is hou het rustig, zeker in je hoofd. Doe de dingen na elkaar en niet tegelijk. Een mens is niet voor multitasking gemaakt. We kunnen ons echt maar met één ding in ons hoofd bezig houden. Doe je meer, dan gaat het spoken in je hoofd en als dat lang duurt, gaat je lichaam reageren op wat er in je hoofd afspeelt. Je krijgt vage klachten en dat kun je nu net niet hebben in een tijd waar een virus rondwaart.

In mijn boek ‘Natuurlijke Analyse, ander zicht op gezondheid’ is hier een belangrijk stuk voor ingeruimd, het ontstressen van je hoofd en dus ook van je lichaam, zodat je afweermechanismen optimaal kunnen functioneren. Een zinsnede uit het boek: ‘De remedie bij ziek zijn is dat je naar bed gaat om tot rust te komen. Wat nu als je al die prikkels eerder had aangepakt, je gedachten rust had gegeven? Wat nu als je in het vervolg die prikkels niet meer naar je lichaam stuurt? Je lichaam kan je dan, met optimaal werkende afweermechanismen, maximaal helpen om bijvoorbeeld bacteriën de baas te zijn. Je bent minder vatbaar voor bijvoorbeeld griep, verkoudheid of welke aandoening dan ook.’