Je eet altijd gezond en toch kom je voedingsstoffen te kort. Het tekort is zelfs meetbaar. Supplementen in de vorm van vitaminen en mineralen is een uitkomst. Je slikt ze, maar helpen doen ze niet, je klachten blijven. Je komt niet van dat tekort af. Wat nu?

Wel, het lichaam vertelt je iets. Je lichaam geeft aan dat er iets niet in orde is. Je kan zeggen, ja dat klopt, ik heb vitamine of mineralen te kort, maar supplementen innemen blijkt dus niet de oplossing te zijn. Je lichaam geeft je aan dat je ergens mee zit, het geeft een signaal zodat jij daar op kan reageren. Reageer je op een manier die daar niet bij past, dan zal het symptoom blijven, je zal een tekort aan voedingsstoffen blijven houden. Het altijd maar blijven slikken van supplementen zal je tekort en daardoor je klacht misschien verlichten, maar niet echt verhelpen.

Er is dus iets anders aan de hand. Iets wat dieper ligt dan je zomaar kan bedenken of meten. Veelal ligt de echte oorzaak in je onderbewustzijn. In het boek Natuurlijke Analyse wordt dit de authentieke oorzaak genoemd. Deze oorzaak is onderbewust, iets wat onderdeel is van jouw leven, maar wat je niet bewust weet. Vind de authentieke oorzaak en je beterschap is een stap dichterbij. In Natuurlijke Analyse staan oefeningen die jou daarbij kunnen helpen.