Men beweert weleens dat als je je vrij voelt je ook daadwerkelijk vrij bent. “Tja, lekker hoor, maar met zoveel voorwaarden waar ik aan moet voldoen voel ik me echt niet meer vrij!”

Oké, vrijheid zou dus mogelijk zijn als je je vrij voelt! Maar hoe kun je je vrij voelen. Kijk eens naar kinderen. Kinderen voelen zich vaak ongeremd in wat ze doen. Ze zien ook geen belemmeringen, die overigens best wel eens handig zijn om niet te veel schade op te lopen in het leven. We leren kinderen dus om in het dagelijks leven te overleven. Ze worden daardoor beperkter in hun doen en laten. Minder vrij van handelen, denken niet meer onbekommerd en vrij, zo wordt hen grenzen geleerd van wat wel en niet kan of mag. Ze voelen zich niet meer vrij, denken niet meer vrij en kunnen alleen nog maar handelen binnen die onvrijheden. Ze zijn volwassen geworden.

Maar wat als je als volwassene weer vrij kan denken en je toch aan de leefregels van de leefgemeenschap houdt. Dan is jouw gedachtewereld vrij van geest, hoe beperkt je ook wordt in je dagelijks leven. Door vrijheid in denken keert de rust weer terug, je leeft lichter en ruimer in de wereld. wat er ook om je heen gebeurt.

Het zoeken naar en verkrijgen van inzicht in vastzittende zogenaamde destructieve overtuigingen is een belangrijk aspect van het boek ‘Natuurlijke Analyse, ander zicht op gezondheid’. Het boek gaat ervan uit dat aandoeningen, kwalen, of welke geestelijke of lichamelijke klacht dan ook, voortkomen uit die destructieve overtuigingen. Krijg je hier inzicht in dan kun je dit inzicht gebruiken om los te laten, waarmee de gevolgen zoals een aandoening kunnen verdwijnen. Het boek ‘Natuurlijke Analyse, ander zicht op gezondheid’ helpt je daarmee.