Ons lichaam reageert op alles wat we ervaren. Als je chaos in je brein hebt ga je niezen en proesten, je kan er verkouden van worden. Breng je brein tot rust en de verkoudheid gaat over. Kijk naar kinderen, als ze iets naars denken te gaan ervaren, krijgen ze buikpijn. Als je hen helpt ermee overweg te kunnen gaan, verdwijnt de buikpijn. Heb je een spannende ontmoeting, dan werken je darmen niet helemaal mee. Heb je de ontmoeting gehad, en het viel best mee, dan werkt alles weer als vanouds.

Vele voorbeelden zijn er te noemen waarbij je weet dat het lichaam laat merken dat er iets in je innerlijk speelt. Is dit altijd zo? Zou dit voor elke aandoening kunnen gelden? Geeft het lichaam werkelijk en altijd aan dat er iets in je innerlijk speelt?

Als je een 𝗰𝗵𝗿𝗼𝗻𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗮𝗮𝗻𝗱𝗼𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 hebt is het misschien wel een mooie nieuwe stap om aan te nemen dat de oorzaak vanuit je innerlijk komt. Je innerlijk wil misschien iets aan je vertellen.

In het boek ‘Natuurlijke Analyse, ander zicht op gezondheid’ beschrijf ik achtergronden en geef technieken om de oorzaak helder te krijgen. Als je inzicht in de oorzaak hebt hoeft er geen signaal meer voor je lichaam te zijn. Je chronische aandoening kan dan minder worden of zelfs verdwijnen.