Het zou heel fijn zijn als je hieronder een recensie over mijn boek wilt plaatsen. Dit geeft andere mensen een indruk over het boek. Je kan je recensie anoniem plaatsen.

Ik dank je voor je recensie.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Boek Natuurlijke Analyse
Average rating:  
 7 reviews
 by 't Natuurlijk Huus

Begin
Leen begint zijn verhaal met dat dit boek misschien een ander antwoord geeft met betrekking tot jouw beterschap of welzijn dan dat je gewend bent. Zo heb ik dat inderdaad ook ervaren.

Inhoud
Het boek handelt over hoe zelf inzicht te krijgen in jouw chronische aandoening.
Zelfanalyse gaat over kijken naar jezelf.

Voor veel mensen is dit een ongebruikelijke aanvliegroute. In Natuurlijke Analyse wordt beschreven hoe negatieve gebeurtenissen in ons lichaam vast gaan zitten met als gevolg chronische lichamelijke en of geestelijke aandoeningen. Met eenvoudige oefeningen ontdek je wat er in jouw geheugen is opgeslagen, waardoor je een ingang vindt voor het verminderen of verdwijnen van je klachten. De Natuurlijke Analyse is een hulpmiddel om chronische klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Het begint met een gesprek met jezelf waardoor je tot zelfkennis komt. Vervolgens wordt er uitgebreid ingegaan op hoe je rust in je hoofd kunt krijgen, waardoor je beter naar je zelf kunt luisteren. Door meditatie kun je het hoofd bieden aan stress en je denken tot stilstand laten komen. Op een heel toegankelijke manier wordt daarna het fenomeen Familieopstellingen uitgelegd, waarmee je inzicht in oorzaken kunt verkrijgen. Vanuit een toegespitste vraag over jouw kwestie, wordt deze situatie in de ruimte neergezet met vertegenwoordigers (representanten genoemd) van mensen die hiermee in relatie staan. Op die manier komen als vanzelf allerlei emoties en gedachten boven tafel en wordt de dynamiek die er is helder. Er zijn verschillende vormen van opstellingen mogelijk. Je kunt ook een gezondheidsopstelling doen bijvoorbeeld.
Er is ook een hoofdstuk opgenomen hoe je jezelf energie kunt geven, bijvoorbeeld door eenvoudige handoefeningen.

Tot slot
Aan het eind word je een stappenplan aangereikt hoe je met de zelfanalyse aan de slag kunt. Het is dus een zelfhulpboek dat je de touwtjes zelf in handen geeft om achter de oorzaken van je gezondheidsklachten te komen en deze ook op te lossen of te laten verdwijnen.

Nabeschouwing
Ik vind het heerlijk dat dit boek er is. In deze tijd zijn er zoveel verschillende soorten hulpverleners, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan je ook de indruk geven, dat je het in ieder geval niet zelf kunt. Dit boek geeft een andere insteek. Misschien is dat wel heel passend in deze tijd, waarin we onze autonomie weer willen terugnemen. Het is in ieder geval een mooie nieuwe aanvulling op wat er nog niet zo veel is.

Boek: Natuurlijke Analyse - 't Natuurlijk Huus (hetnatuurlijkhuus.nl)

 by Holistik

Op de site van Holistik kun je de volgende samenvatting vinden:

'Het aantal mensen dat tegenwoordig lijdt aan chronische gezondheidsproblemen neemt toe. Stress wordt steeds vaker als de boosdoener aangewezen. Dit boek haakt in op die visie en legt uit hoe negatieve gebeurtenissen zich vast kunnen bijten in je lichaam. Met als mogelijk gevolg nare, chronische gezondheidsklachten. ‘Natuurlijke Analyse’ biedt relatief eenvoudige oefeningen om negativiteit die in je geheugen is opgeslagen, minder ingrijpend voor je te maken. Deze kijk op gezondheid kan een aanvullend hulpmiddel zijn in de strijd tegen fysieke of geestelijke aandoeningen.'

Zie de site van: Holistik

 by De Bibliotheek

De onderstaande recensie van het boek Natuurlijke Analyse is bij de beschikbaarstelling door de Bibliotheken gemaakt.

"Om klachten van zowel lichamelijke als mentale chronische aandoeningen te verminderen of te doen verdwijnen, heeft de auteur Natuurlijke Analyse samengesteld. Het is geen nieuwe methode, maar een combinatie van bestaande, aanvullende behandelmethoden en technieken. De nadruk ligt op meditatie, (familie-)opstellingen, kristaltherapie en energiewerk. Het uitgangspunt is dat een aandoening een oorzaak heeft die bij de persoon zelf gezocht moet worden. Bij de eigen ervaringen, overtuigingen, geschiedenis of gevoelens. Het boek is op te delen in drie gedeelten: uitleg over de verschillende methoden, informatie over Natuurlijke Analyse en tot slot, allerlei soorten oefeningen voor de gebruiker. Daarbij is gekozen om de theorie uit te leggen naar aanleiding van vragen en/of als een dialoog, die in cursieve letters staan. De informatie is daardoor heel gedegen en zeer duidelijk. Natuurlijke Analyse is waardevol voor mensen met chronische klachten die in de reguliere geneeskunde worden gezien als iets waarmee men moet leven. De gekozen methoden zijn efficiënt en altijd versterkend." - F. van Soelen

Zie de site van de bibliotheek.

 by Tinie

Mooi boek, prettig om te lezen, iets waar je wat aan hebt. Dank je wel voor het schrijven ervan!

 by Willem

Het maakt mij bewuster van mijn mogelijkheden om op het gevoel en met ratio om te gaan met mezelf en daarmee met iedereen in mijn omgeving.
Het stelt mij in staat om bewuster te leven in het heden en verstoringen uit het verleden onder ogen te zien en daarvan te bepalen of zij mij nog beïnvloeden of niet.

Dank je wel Leen !

 by Mia

Mooi uitziend boek met heldere, eenvoudige uitleg. Heel uitnodigend. Pluim voor de auteur.

 by Nynke

Het juiste moment waarin mensen tijd hebben voor bezinning en verdieping. Succes!